Ārkārtīgi gardi, aromātiski un kraukšķīgi sezamu sēkliņu cepumi. Neesmu līdz šim ēdusi garšīgākus cepumus par šiem. Pats labākais ir tas, ka tos var ļoti viegli uzcept.
Ja jums vēl nepatīk sezamu sēkliņas, tad, domājams, jums būs interesanti uzzināt, ka tieši sezamu sēkliņās ir ārkārtīgi daudz kalcija. Sezamu sēkliņās ir 10 reižu vairāk kalcija nekā biezpienā. Tādēļ iesakām aizdomāties.
Sastāvdaļas sezamu sēkliņu cepumu pagatavošanai:
- 70 g miltu
- 60 g sviesta
- 120 g cukura (var izmantot arī brūno cukuru)
- 1 ola
- Vaniļas ekstrakts – ½ tējkarote vaniļas cukura – 1 iepakojums
- Svaigi spiesta citronu sula – būs nepieciešama apmēram viena tējkarote
- 160 g sezamu sēklu
- ½ tējkarote cepamā pulvera
- ½ tējkarote sāls
Pagatavošanu meklējiet nākošajā lapā